Studené lahôdky: Vyskúšajte paradajkový tataráčik s krevetou

Na raňajky, desiatu, olovrant či neskorú večeru, k posedeniu s priateľmi, pre návštevu. Na povzbudenie chuti ako appetizer.

06.09.2019 11:00
Paradajkový tataráčik s krevetou Foto: ,
Paradajkový tataráčik s krevetou.
debata

Pod horúce slnko, keď sa telu vôbec nežiada teplé jedlo… je skrátka sto príležitostí, kedy telu najlepšie ,padne‘ studená kuchyňa. Jednoduchá alebo filigránska, ktorá však potrebuje skúsenú ruku profesionála. Máme radi takú aj takú. Len nech vôňou, chuťou i vzhľadom ulahodí všetkým zmyslom.

Paradajkový tataráčik s krevetou

Na 2 porcie potrebujeme:
120 g paradajok, 80 g sušených paradajok, 1 strúčik cesnaku, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 1 bageta, 4 surové krevety
Postup:
1. Umyté paradajky pokrájame na väčšie kocky, ktoré necháme v sitku odtiecť. Do misky dáme všetky ingrediencie okrem kreviet a bagety a rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a korením.
2. Krevety dáme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C asi na 5 minút.
3. Bagetku pokrájame na kolieska, potrieme paradajkovým tatarákom, na to dáme opečenú krevetu a dozdobíme bylinkami podľa chuti.

Cuketový šalát s ovčím syrom a olivami

Na 4 porcie potrebujeme: 1 cuketa, 100 g cherry paradajok, 50 g čiernych olív, 200 g ovčieho syra, 50 ml olivového oleja, 1 kl medu, štipka soli a mletého čierneho korenia, 1 citrón, 1/2 kl mletej červenej papriky
Postup:
1. Cuketu nakrájame na tenké rezance, cherry paradajky prekrojíme na polovicu, celé čierne olivy vložíme do misy. Šťavu z limetky zmiešame s medom, so soľou, s čiernym korením a olivovým olejom.
2. Tento nálev nalejeme na cuketu, paradajky a olivy. Navrch podávame nakrájaný ovčí syr, ktorý posypeme mletou červenou paprikou.

Recepty pripravil Martin Kochan a Milan Nemčík z penziónu Sonja vo Vranove nad Topľou

Video
Slovenská spisovateľka Rebecca Justh a jej zdravý recept.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #cuketa #krevety #ovčí syr #studená kuchyňa #predjedlo #tatarák #lahôdka

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...