Vďaka takýmto zásnubám kvalitného jedla a kvalitného nápoja získame synergický efekt, nezabudnuteľný zážitok pre jazýček, žalúdok i ďalšie zmysly. Nie je to zložité. Stačí, keď nás vedie vášeň, nadšenie, láska a cit pre gastronómiu.
Jelenie plátky s tekvicovými plackami k čiernemu pivu
Na 4 porcie potrebujeme:
200 g jelenej sviečkovice, 4 zemiaky, 1 malá maslová tekvica, 50 g múky, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, olej na smaženie, šípkový džem, vývar alebo výpek
Postup:
1. Očistené zemiaky a tekvicu rozmixujeme. Pridáme vajíčko, soľ, korenie podľa chuti, múku na zahustenie cesta a urobíme malé placky. Placky vypražíme.
2. Zo šípkového džemu a vývaru, alebo demi glace urobíme jemne hustú omáčku. Na rozpálenom grile urobíme malý steak z jelenej sviečkovice. Ten potom nakrájame na 4 malé tenké filety a poukladáme na placky.
3. Placky medzitým môžeme držať v teplej rúre, aby nevychladli, kým na ne budeme servírovať filety.
Steak Magura na bryndzovo-zemiakovej prílohe ku kyslému mlieku
Na 4 porcie potrebujeme:
200 g rib eye steaku, soľ, mleté čierne korenie, 100 g bryndze, 100 g uvarených zemiakov, 100 ml smotany na varenie, kôpor
Postup:
1. Rib eye steak sprudka opečieme zo všetkých strán, póry na mäse sa zatiahnu a šťava ostane vnútri. Ugrilujeme ho podľa chuti na grile alebo panvici. Medium alebo prepečený.
2. Pastu pripravíme tak, že na panvici rozpustíme bryndzu so smotanou, pridáme uvarené zemiaky pokrájané na malé kocky. Spolu všetko premiešame a pridáme kôpor podľa chuti. Podávame malé porcie mäkkého steaku priamo na bryndzovej paste.
Recepty pripravili Lukáš Urbanovič a Michal Švec z rezortu Sojka v Malatínach
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Jelenie ragú na Varecha.sk