Stačí ryby opiecť v soli a kráľovská dobrota je na stole; vždy iná. Navyše zdravá a ľahko stráviteľná.
„Žiaľ, rybám na slovenskom tanieri sme veľa dlžní. A tak rád volám doma i v našej hotelovej reštaurácii: „Hurá na ryby!“ K udici i k stolu,“ hovorí Peter Semivan, šéfkuchár Hotela Dubná Skala v Žiline. Toto sú 2 recepty, ktoré pripravil pre čitateľov Pravdy.
Sumec v karí paste so šampiňónmi
Potrebujete: 800 g sumca, 400 g šampiňónov, 1 balenie karí pasty, 100 ml smotany, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
- Sumca nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme, okoreníme, opečieme na masle, vyberieme a necháme odležať.
- Do panvičky dáme nakrájané šampiňóny, pridáme karí pastu, zjemníme smotanou a napokon pridáme sumca.
Roládky zo zubáča a z papriky
Potrebujete: 600 g papriky, 800 g zubáča, 1 PL balzamika, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla
Postup:
- Papriku opečieme na ohni, zabalíme do alobalu, v ktorom ju sparíme a necháme stáť 10 minút. Potom papriku očistíme utierkou od sparenej kože a namáčame ju v balzamiku.
- Zubáča nakrájame na kúsky, okoreníme, osolíme a opečieme na masle z obidvoch strán. Napokon zubáča zrolujeme v pripravenej paprike do roliek.