Hurá na ryby! Pripravte si 2 chutné recepty podľa šéfkuchára

, 24.07.2019 17:00

Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, zurčiace, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute.

Sumec v karí paste so šampiňónmi.
Sumec v karí paste so šampiňónmi.
(Kliknutím na obrázok zväčši, otvoriť v novom okne)
Autor: Ľuboš Pilc, Pravda

Stačí ryby opiecť v soli a kráľovská dobrota je na stole; vždy iná. Navyše zdravá a ľahko stráviteľná.

„Žiaľ, rybám na slovenskom tanieri sme veľa dlžní. A tak rád volám doma i v našej hotelovej reštaurácii: „Hurá na ryby!“ K udici i k stolu,“ hovorí Peter Semivan, šéfkuchár Hotela Dubná Skala v Žiline. Toto sú 2 recepty, ktoré pripravil pre čitateľov Pravdy.

Sumec v karí paste so šampiňónmi

Potrebujete: 800 g sumca, 400 g šampiňónov, 1 balenie karí pasty, 100 ml smotany, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Sumca nakrájame na rovnaké kúsky, osolíme, okoreníme, opečieme na masle, vyberieme a necháme odležať.
  2. Do panvičky dáme nakrájané šampiňóny, pridáme karí pastu, zjemníme smotanou a napokon pridáme sumca.

Roládky zo zubáča a z papriky

Potrebujete: 600 g papriky, 800 g zubáča, 1 PL balzamika, soľ, mleté čierne korenie, 100 g masla

Postup:

  1. Papriku opečieme na ohni, zabalíme do alobalu, v ktorom ju sparíme a necháme stáť 10 minút. Potom papriku očistíme utierkou od sparenej kože a namáčame ju v balzamiku.
  2. Zubáča nakrájame na kúsky, okoreníme, osolíme a opečieme na masle z obidvoch strán. Napokon zubáča zrolujeme v pripravenej paprike do roliek.

Skúste aj náš VIDEORECEPT

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#príprava #Ryby #varenie #jedlo #recept #kuchyňa #sumec
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ To čo ste si sami pokazili už späť nevrátite, môžete začať cvičiť.
Výsledky vás potešia, pracujte preto...

+ Buďte pripravený aj na dôchodok, nemusí byť všetko vždy dokonalé.
Neprevážajte tovar na súkromnom aute,...