Pečený losos s rajčinami na kalerábovo-pórovej omáčke môže byť chutným obedom aj lahodnou večerou.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 300 g kalerábu
- 100 g póru
- 160 g lososa – filety
- 1 ČL horčicových semiačok
- 4 paradajky
- 1 ČL olivového oleja
- majoránku
- 1 šalotku
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 PL sójovej omáčky
- 1 PL citrónovej šťavy
Ako na to?
- Kaleráb pokrájajte na pásiky dlhé 3 centimetre, pór na pásiky hrubé 1 centimeter.
- Filety z lososa posoľte, okoreňte.
- Filety posypte horčicovými semiačkami a obložte rajčinami pokrájanými na kolieska.
- Poukladajte na papier na pečenie, v rúre pečte 20 minút.
- Rozpáľte olej na panvici a opečte kúsky kalerábu s pórom. Krátko poduste, dochuťte majoránom a soľou. Pridajte zeleninový vývar a pokrájanú šalotku, prikryté poduste 5 minút.
- Pridajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu a 2 až 3 minúty ešte poduste. Nakoniec nastrúhakte muškátový oriešok, omáčkou prelejte lososoa.