Mladý kaleráb chutí výborne, vyskúšajte ho k lososovi

Kaleráb nemusí byť výlučne súčasťou polievky. Vyskúšajte recept s lososom.

14.05.2019 11:00
debata

Pečený losos s rajčinami na kalerábovo-pórovej omáčke môže byť chutným obedom aj lahodnou večerou.

Šup s mladým kalerábom na tanier. Foto: SHUTTERSTOCK
kaleráb, zelenina Šup s mladým kalerábom na tanier.

Potrebujeme:

  • 300 g kalerábu
  • 100 g póru
  • 160 g lososa – filety
  • 1 ČL horčicových semiačok
  • 4 paradajky
  • 1 ČL olivového oleja
  • majoránku
  • 1 šalotku
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL citrónovej šťavy

Ako na to?

  • Kaleráb pokrájajte na pásiky dlhé 3 centimetre, pór na pásiky hrubé 1 centimeter.
  • Filety z lososa posoľte, okoreňte.
  • Filety posypte horčicovými semiačkami a obložte rajčinami pokrájanými na kolieska.
  • Poukladajte na papier na pečenie, v rúre pečte 20 minút.
  • Rozpáľte olej na panvici a opečte kúsky kalerábu s pórom. Krátko poduste, dochuťte majoránom a soľou. Pridajte zeleninový vývar a pokrájanú šalotku, prikryté poduste 5 minút.
  • Pridajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu a 2 až 3 minúty ešte poduste. Nakoniec nastrúhakte muškátový oriešok, omáčkou prelejte lososoa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #kaleráb #losos

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....