Mladý kaleráb chutí výborne, vyskúšajte ho k lososovi

14.05.2019 11:00

Kaleráb nemusí byť výlučne súčasťou polievky. Vyskúšajte recept s lososom.

Pečený losos s rajčinami na kalerábovo-pórovej omáčke môže byť chutným obedom aj lahodnou večerou.

Šup s mladým kalerábom na tanier.
Šup s mladým kalerábom na tanier. Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 300 g kalerábu
  • 100 g póru
  • 160 g lososa – filety
  • 1 ČL horčicových semiačok
  • 4 paradajky
  • 1 ČL olivového oleja
  • majoránku
  • 1 šalotku
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL citrónovej šťavy

Ako na to?

  • Kaleráb pokrájajte na pásiky dlhé 3 centimetre, pór na pásiky hrubé 1 centimeter.
  • Filety z lososa posoľte, okoreňte.
  • Filety posypte horčicovými semiačkami a obložte rajčinami pokrájanými na kolieska.
  • Poukladajte na papier na pečenie, v rúre pečte 20 minút.
  • Rozpáľte olej na panvici a opečte kúsky kalerábu s pórom. Krátko poduste, dochuťte majoránom a soľou. Pridajte zeleninový vývar a pokrájanú šalotku, prikryté poduste 5 minút.
  • Pridajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu a 2 až 3 minúty ešte poduste. Nakoniec nastrúhakte muškátový oriešok, omáčkou prelejte lososoa.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#recept #kaleráb #losos
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Správajte sa k svojmu telu s úctou a nedávajte mu nič čo mu len škodí.
Máte ešte veľa času na to aby ste...

+ Vypnite myseľ a urobte si pár dní voľno a nič neriešte.
Dnes vás v práci určite potrebovať nebudú, nemajte...