Milujete tekvicu? Pripravte si hranolčeky s citrónovým dipom

Rýchla, chutná a nízkokalorická večera. Tekvica Hokkaido ako lahodné hranolky.

17.02.2019 08:00
debata

Tekvicové hranolčeky s lahodným citrónovým dipom

Tekvicové hranolčeky s lahodným citrónovým dipom. Foto: SHUTTERSTOCK
tekvica, hranolky Tekvicové hranolčeky s lahodným citrónovým dipom.

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 3 PL olivového oleja
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL čierneho korenia
  • 2–3 ČL kari prášku
  • 1 kg tekvice Hokkaido
  • papier na pečenie

Na dip:

  • biely jogurt
  • soľ, korenie
  • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry
  • 1 strúčik cesnaku

Ako na to?

  • Rúru na pečenie vyhrejte na 200 stupňov Celzia.
  • Olej, soľ, korenie a kari prášok rozmiešajte v miske.
  • Tekvicu ošúpte, zbavte jadierok a pokrájajte na hranolčeky.
  • Potom premiešajte v misle s olejom, rozložte na papier na pečenie.
  • Pečte 20 minút, medzitým si pripravte dip.
  • Pretlačte 1 cesnak.
  • Primiešajte cesnak do misky s jogurtom, pridajte citrónovú kôru.
  • Dochuťe soľou a korením, podávajte k hranolčekom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #tekvica #hranolky

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...