Tekvicové hranolčeky s lahodným citrónovým dipom
Foto: SHUTTERSTOCK
Na 4 porcie potrebujeme:
- 3 PL olivového oleja
- 1 ČL soli
- 1 ČL čierneho korenia
- 2–3 ČL kari prášku
- 1 kg tekvice Hokkaido
- papier na pečenie
Na dip:
- biely jogurt
- soľ, korenie
- 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry
- 1 strúčik cesnaku
Ako na to?
- Rúru na pečenie vyhrejte na 200 stupňov Celzia.
- Olej, soľ, korenie a kari prášok rozmiešajte v miske.
- Tekvicu ošúpte, zbavte jadierok a pokrájajte na hranolčeky.
- Potom premiešajte v misle s olejom, rozložte na papier na pečenie.
- Pečte 20 minút, medzitým si pripravte dip.
- Pretlačte 1 cesnak.
- Primiešajte cesnak do misky s jogurtom, pridajte citrónovú kôru.
- Dochuťe soľou a korením, podávajte k hranolčekom.