Tipy, triky, nápady: Tip-top čokoládová poleva

Pri príprave čokoládovej polevy treba vedieť, že je vhodné ju po zohriatí zriediť. Jednak preto, že sa nám s ňou lepšie bude pracovať, a navyše jej budeme mať viac.

02.02.2019 11:00
čokoládová poleva Foto:
Aby bola čokoládová poleva tip-top, treba ju riediť podľa určitých zásad.
debata

Azda najčastejšie sa v domácnostiach rozpustí čokoláda a zľahčuje sa stuženými tukmi, polevu však po nich často cítiť a stáva sa akoby priehľadnou. Aby bola čokoládová poleva tip-top, treba ju riediť podľa určitých zásad. Ak máme čokoládu, tá obsahuje kakaový podiel a kakaové maslo, naproti tomu tuková poleva sa skladá z kakaového podielu a rastlinného podielu. Čokoláda je schopná prijímať vodu, a preto ju môžeme zriediť maslom, tukovú polevu však maslom zriediť nemôžeme, pretože by sa zrazila. Torty s polevou uchovávame v chlade, ale nedávame ich do chladničky. Vplyvom veľkých teplotných rozdielov by totiž mohla poleva popraskať a stratiť pekný vzhľad.

Kombinácia kávy a čokolády

Pre kombinovanie čokolády s kávou by sme vždy mali vyberať len kvalitné čokolády s vysokým percentom kakaa. Pri káve je potom potrebné pre párovanie voliť ako metódu prípravy skôr filter ako espresso, pretože chute sú lepšie rozpoznateľné.

Tajomstvo bielkového snehu

Pred samotným šľahaním snehu treba dôkladne oddeliť žĺtky od bielkov, bielky by mali byť z čerstvých vajec a mať izbovú teplotu. Ak chceme šľahanie urýchliť, môžeme pridať štipku soli, kvapku citrónovej šťavy alebo jablčného octu.

Soľ do kávy

Ak kupujeme mletú kávu vo väčšom balení, mnohokrát sa stane, že ešte pred tým, ako ju spotrebujeme, stratí svoju typickú arómu. Preto ku káve pridáme pri uskladňovaní štipku soli a dobre premiešame, vôňou svojho obľúbeného nápoja sa budeme môcť tešiť oveľa dlhšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #káva #soľ #čokoládová poleva #bielkový sneh

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...