Omeletu si môžete upraviť na veľa spôsobov bez toho, aby vás prestala baviť. Vyskúšajte napríklad proteínovú omeletu s opečenými plátkami slaniny a rozpusteným čedarom. V kombinácii so šalátom z rukoly, poľným šalátom a cherry paradajkami budete mať raz-dva prichystané chutné, ľahké a výdatné jedlo plné bielkovín a vitamínov. Proteínovú omeletu si navyše môžete dopriať kedykoľvek počas dňa, či už ako teplé raňajky, sýty obed či večeru.
Potrebujeme:
Na omeletu:
- 1 proteínovú omeletu KetoDiet so slaninovou príchuťou
- 100 ml vody
- olivový olej podľa potreby
- 20 g slaniny (nakrájanej na plátky)
- 30 g čedaru
Na šalát:
- 5 ks cherry paradajok
- hrsť poľného šalátu
- hrsť rukoly
Na zálievku:
- 1 polievkovú lyžicu balzamikového octu
- bazalku podľa chuti
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- 1 lyžičku dijonskej horčice
Ako na to?
- Najprv si opečieme plátky slaniny. Na panvicu dáme zhruba za lyžicu olivového oleja a pripravíme omeletu so slaninovou príchuťou.
- Otočíme ju a pred dokončením posypeme nastrúhaným čedarom a opečenou slaninou, osolíme, okoreníme a zabalíme z oboch strán.
- Opatrne obrátime, aby sa nám neroztvárala a necháme dopiecť. Medzitým si zmiešame ingrediencie na zálievku a pripravíme si šalát.
- Umyjeme šalát, rukolu, prekrojíme paradajky, aby vypustili šťavu a všetko zmiešame s domácou zálievkou.