Máte chuť na lahodnú zeleninovú polievku, ale chcete vyskúšať nový recept? Ponúkame cuketovú polievku s gorgonzolou a odtučneným jogurtom.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 1 malú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 cuketu
- 1 ČL olivového oleja
- 200 ml zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- 50 g syru gorgonzola
- 1 PL odtučneného bieleho jogurtu
- rukolu na ozdobu
Ako na to?
- Cibuľu a cesnak pokrájajte nadrobno
- Cuketu pokrájajte na väčšie kúsky.
- Na panvici rozpáľte olej, cibuľu a cesnak opečte, pridajte cuketu a pečte asi 2 minúty.
- Prilejte zeleninový vývar a všetko varte asi 8 minút na miernom plameni.
- Ochuťte soľou a korením, rozmixujte.
- Nalejte do tanierov, pridajte syr gorgonzola, ozdobte jogurtom a lístkami rukoly.
- Podávajte.