Ste poverčivá? Týmto piatim potravinám sa na Silvestra vyhnite!

Na Silvestra vítame nový rok a očakávame, že bude lepší ako ten predošlý. Ale pozor: Týchto päť potravín môže spôsobiť pravý opak a priniesť do domu smolu.

31.12.2018 07:00
silvester, večera, priatelia Foto:
S chlebom, homárom či petržlenom na Silvestra opatrne!
debata

Aj keď inak nie ste poverčivá, na Silvestra je predsa všetko iné! V novom roku by chcel šťastie každý, posielame známym a priateľom esemesky, aby sa im darilo. Šťastie sa nám bude „lepiť na päty“ napríklad vďaka šošovici… Ale pozor, kde je svetlo, je aj tieň. Aj nešťastie sa skrýva v jedle!

5 potravín, ktoré prinášajú nešťastie:

Chlieb
Ak plánujete na Silvestra raclette alebo fondue, vyhnite sa chlebu, voľte radšej pečivo. Podľa starej povery totiž diery v chlebe privolajú smrť, váš známy čoskoro zomrie. Diera v chlebe totiž symbolizuje rakvu.

Homár
Keďže sa homár často pohybuje smerom dozadu, podľa poverčivých prináša do domu sklamanie a neúspechy.

Rezance
V Číne prinášajú ľuďom šťastie, pretože ich dĺžka predstavuje životnosť človeka. Ak sa však špagety zlomia alebo rezance nakrájajú, dĺžka života sa skráti.

Petržlen
Gréci mali čudné názory. Petržlen napríklad považovali za „rastlinu smrti“. Prečo? Pretože podľa rímskeho historika došlo k incidentu medzi Grékmi a Keltmi. Kelti triumfovali, keď pokryli sto somárov petržlenovou vňaťou a poslali ich Grékom. Tí sa tak zľakli, že kapitulovali.

Soľ
Samozrejme, soľ nemôžete vynechať, ak pripravujete rodinnú večeru. Musíte však dávať dobrý pozor, aby sa vám zo solničky nevysypala – prináša to smolu na nasledujúcich sedem rokov!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #chlieb #nešťastie #petržlen #Silvester #smola #homár

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....