Červenú šošovicu máte uvarenú raz-dva! S večerou, ktorá na jednu porciu obsahuje 370 kcal, sa tak nebudete trápiť dlho! „Eintopf“ s červenou šošovicou, pórom a mletým mäsom pripravíte nasledovne:
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme
- 1 šalotku
- 30 g červenej šošovice
- 150 g póru
- 150 g zemiakov
- 100 g mletého hovädzieho mäsa
- 1PL oleja
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 250 ml zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- petržlenovú vňať
Ako na to?
- Šalotku pokrájajte nadrobno, šošovicu prepláchnite a nechajte presušiť.
- Zemiaky pokrájajte na kocky, pór na kolieska.
- 1 PL oleja zahrejte v hrnci a pridajte šalotku, orestujte, pridajte mleté hovädzie mäso, opečte.
- Pridajte paradajkový pretlak, premiešajte a všetko zalejte vývarom.
- Pridajte zemiaky a červenú šošovicu, varte 10 minút.
- Napokon pridajte pór a varte ešte 3 minúty na miernom ohni.
- Pridajte soľ a korenie podĺa chuti, ozdobte petžlenovou vňaťou.
1 porcia obsahuje 370 kcal