Chute z jedného hrnca a panvice

Postup, ktorý zvládne aj začiatočník. Jednoduchá a rýchla príprava, málo riadu, nízka cena, využitie kvalitných, no na pohľad nie tých najkrajších zvyškov.

05.09.2018 13:00
Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou, eintopf Foto: ,
Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou.
debata

Ale ešte jedna okolnosť vraví ZA jedlá z jedného hrnca, pekáča či panvice. Suroviny do seba krásne zapadnú a ich chute sa pekne spoja.

Držkový perkelt s hlivou a tekvicovými haluškami

Na 4 porcie potrebujeme:
1 kg predvarených držiek, 500 g hlivy ustricovitej, 1 cibuľa, soľ<R>l mleté čierne korenie, bobkový list, 4 strúčiky cesnaku, mletá paprika, rasca, majorán, 1 zelená paprika, 200 ml paradajkového pretlaku Halušky: 400 g žltej tekvice, hladká múka, 1 vajíčko, soľ, mlieko
Postup:
1. Cibuľu pokrájame a urestujeme na oleji, pridáme bobkový list, rascu, korenie a cesnak. Potom pridáme držky a soľ a sprudka urestujeme.
2. Keď sa vyparí voda, primiešame nadrobno nakrájanú zelenú papriku a dochutíme mletou paprikou. Zalejeme vodou a na miernom ohni varíme, až kým perkelt nedosiahne hustejšiu konzistenciu. Nakoniec pridáme majorán.
3. Halušky: Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nastrúhame. Pridáme vajíčko a soľ a spolu zamiešame. Postupne pridávame hladkú múku, aby vzniklo polotuhé cesto. Halušky sádžeme do vriacej vody.

Hovädzie medailóniky s kačacou pečeňou

Na 4 porcie potrebujeme:
500 g hovädzieho zadného, 1 cibuľa, olej, 300 g kačacej pečene, 2 paradajky, bobkový list, 1 strúčik cesnak, voda, mleté čierne korenie, soľ, 10 g údenej slaniny, 2 papriky, červená paprika, 150 g hrášku, 150 ml paradajkového pretlaku
Postup:
1. Najskôr nakrájame cibuľu a opražíme ju na oleji, pridáme hovädzie mäso nakrájané na medailóniky a slaninu. Opražíme spolu s cibuľou asi 3 minúty.
2. Potom pridáme korenie, cesnak, pečeň, zalejeme vodou a necháme podusiť, až kým mäso nezmäkne. Pridáme papriku, paradajky, hrášok, paradajkový pretlak a necháme zovrieť.

Recepty pripravil Ladislav Abrahám, šéfkuchár reštaurácie Čarda v Bratislave

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #hovädzie mäso #perkelt #eintopf #držky #kačacia pečeň

+ Zmeny vo vašej strave prinášajú novú energiu a vitalitu.
Investície času a energie do práce sa vyplatia...

+ Neriskujte svoje zdravie, obetujte radšej čas nato, aby ste sa cítili dobre.
Neberte si na plecia viac ako...