Polievka z kukurice
Potrebujeme:
1 PL masla, 2 PL detskej krupice, 1 vajce, hrsť koreňovej zeleniny pokrájanej na kúsky, 1 plechovka sterilizovanej kukurice, pažítka, soľ, 4 guľôčky nového korenia, 1 kocka zeleninového bujónu
Postup:
Najskôr opražíme na masle krupicu. Odstavíme, pridáme celé vajce a dobre rozmiešame. Zalejeme studenou vodou, osolíme, vložíme korenie, koreňovú zeleninu, bujón a 5 minút povaríme. Prisypeme scedenú kukuricu. Ešte chvíľu povaríme, podľa chuti dosolíme a na tanieri posypeme posekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Grilovaná kukurica s bazalkovým maslom
Potrebujeme:
8 klasov kukurice, niekoľko vetvičiek zelenej bazalky, soľ podľa potreby, olivový olej, 50 g masla, 1 PL morskej soli
Postup:
Najprv pripravíme bazalkové maslo tak, že v mixéri zmixujeme natrhané čerstvé bazalkové lístky s maslom a morskou soľou. Jednotlivé kukuričné klasy potrieme olivovým olejom a zľahka osolíme. V uzavretom grile zohriatom na strednú teplotu potom kukuricu grilujeme približne 8 minút. Počas tejto doby klasy niekoľkokrát obrátime. Hotové jadrá by mali byť mäkké a svetložlté. Pozor, aby sme kukuricu príliš nevysušili. Hotové klasy potom potrieme bazalkovým maslom.