Potrebujeme:
- 600 g maslovej tekvice
- 1 pór
- soľ, korenie
- muškátový oriešok
- 6 vetvičiek tymiánu
- 200 ml sladkej smotany
- 100 g ementálu
- trocha masla
Ako na to?
- Tekvicu očistite, prerežte na polovicu a zbavte jadierok.
- Pokrájajte ju na menšie kocky.
- Pór očistite a pokrájajte na kolieska.
- V slanej vode varte kúsky tekvice asi 6 minút, potom vytiahnite a nechajte vyschnúť.
- V slanej vode 2 minúty blanšírujte pór.
- Formu na pečenie vytrite maslom, najskôr do nej poukladajte kúsky tekvice, potom pridajte pór.
- Prelejte smotanou, soľ a korenie pridajte podľa chuti, nastrúhajte trošku muškátového orieška, ozdobte čerstvými lístkami tymiánu, ktoré oddelíte od vetvičiek.
- Posypte strúhaným ementálom a pečte 25 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
1 porcia obsahuje 385 kcal