Rýchla letná večera: Zapečte maslovú tekvicu s pórom a tymiánom

Koniec leta už patrí aj chutnej tekvici, dá sa pripraviť na sto spôsobov. Chutila by vám s pórom a tymiánom? Vyskúšajte!

27.08.2018 13:00
tekvica, zemiaky Foto:
Zapekaná tekvica s tymiánom a pórom.
debata

Potrebujeme:

  • 600 g maslovej tekvice
  • 1 pór
  • soľ, korenie
  • muškátový oriešok
  • 6 vetvičiek tymiánu
  • 200 ml sladkej smotany
  • 100 g ementálu
  • trocha masla

Ako na to?

  • Tekvicu očistite, prerežte na polovicu a zbavte jadierok.
  • Pokrájajte ju na menšie kocky.
  • Pór očistite a pokrájajte na kolieska.
  • V slanej vode varte kúsky tekvice asi 6 minút, potom vytiahnite a nechajte vyschnúť.
  • V slanej vode 2 minúty blanšírujte pór.
  • Formu na pečenie vytrite maslom, najskôr do nej poukladajte kúsky tekvice, potom pridajte pór.
  • Prelejte smotanou, soľ a korenie pridajte podľa chuti, nastrúhajte trošku muškátového orieška, ozdobte čerstvými lístkami tymiánu, ktoré oddelíte od vetvičiek.
  • Posypte strúhaným ementálom a pečte 25 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.

1 porcia obsahuje 385 kcal

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #recept #tekvica #pór

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....