Zabojujte s kilami navyše, tieto tipy pomôžu!

Osvojte si zopár pravidiel, ktoré vám v ceste za krajšou postavou pomôžu.

04.07.2018 15:00
Omeleta Foto:
Nezabudnite na bielkoviny, tie vás zasýtia. Omeleta je skvelou voľbou.
debata (2)

Začnite vodou

Hneď ako vstanete z postele, vypite pohár vody. Po 6–8 hodinách spánku je vaše telo dehydrované, preto pohár vody nalačno nepodceňujte. Naštartuje váš metabolizmus, pripraví žalúdok na príchod raňajok a tým pomôže k efektívnejšiemu spracovávaniu potravín.

Nezabudnite na bielkoviny

Proteín by sa mal byť najdôležitejšou zložkou jedálnička. "Keď zmeníme štýl stravovania a zameriame sa na zvýšený obsah bielkovín a znížený obsah cukrov a tukov v potravinách, dochádza v tele k metabolickej zmene. Telo sa dostane do stavu ketózy a vaše telo začne spaľovať uložené tukové zásoby,“ vysvetľuje Martina Dvořáková, výživová špecialistka na ketodiétu. Na vašom stole by tak nemali chýbať vajcia, špenát, strukoviny, proteínová omeleta alebo kaša, chudé mäso – hydina či ryby.

Pravidelný pohyb

Telo si pýta pohyb, hoci aj ráno. Ak nemáte čas na aeróbnu činnosť či tréning v posilňovni, vyskúšajte napríklad tanec. Stačí jedna alebo dve rytmické piesne, ktoré vás ráno rozhýbu a navyše vám zlepšia náladu hneď z rána.

Farebný zeleninový tanier

Ľahké jedlá, ktoré zasýtia – presne to potrebujete počas znižovania hmotnosti. Stavte na zeleninu. Je ideálnou voľbou, plná prospešných minerálov a vitamínov. Má veľa vody a málo soli, preto sa odporúča pre zdravé stravovanie a chudnutie. Vďaka zelenine zásobujeme telo vlákninou a tým podporujeme správne fungovanie trávenia a črevnej peristaltiky.

Telo chce tekutiny

Pitný režim je nutné dodržiavať nielen pri diéte. Ak vám voda nechutí, pridajte do nej plátok citrusu alebo pár čerstvých byliniek, ktoré jej prepožičajú svoju chuť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #voda #dieťa #pohyb #kilogramy #bielkoviny

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...