Leto si žiada štíhlu líniu! Avokádovú nátierku si natrite na proteínový chlieb

Prečo je lepšie vymeniť klasické pečivo za proteínové? Kilá s ním pôjdu dole ľahšie.

27.06.2018 15:00
debata

Avokádová nátierka

(recept výživovej poradkyne Martiny Dvořákovej)

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
avokádo, zdravie, omega 3 mastné kyseliny Ilustračné foto.

Potrebujeme:

  • 2 zrelé avokáda
  • 5 cherry paradajok
  • 1 vňať z jarnej cibuľky
  • 125g čerstvého syra
  • soľ a čierne korenie

Ako na to?

  • Avokádo si nakrájame na malé kúsky a zmiešame ich s čerstvým syrom.
  • Potom si na malé kúsky nakrájame cherry paradajky a vňať z jarnej cibuľky a primiešame ich do avokádovej zmesi. Nakoniec ochutíme soľou a čiernym korením.

S čím však konzumovať chutnú nátierku v čase, kedy si strážime líniu? Je chlieb vhodnou voľbou? Alebo ho možno niečím nahradiť? Tmavý proteínový chlieb môže byť vhodnou voľbou. Prečo? Kým bežné pečivo je plné sacharidov, ktoré dvíhajú ručičku na vašej váhe, proteínové pečivo ich obsahuje minimum. Vďaka tomu naša línia neutrpí.

Tmavý proteínový chlieb je bohatý na bielkoviny a vlákninu, vďaka čomu je nielen chutnou, ale hlavne zdravšou verziou raňajok. Navyše dokáže zatočiť s tukmi. Ak zvýšime príjem proteínov a znížime sacharidy v strave, už po pár dňoch telo zmení metabolizmus a začne likvidovať vlastný tuk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #avokádo #proteínový chlieb

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...