Detská oslava hýri nápadmi i farbami aj na tanieri

Hostina pre deti – to nie je len o varení a jedení, ale aj o náročnej, pritom pestrej a dobrodružnej hre na oboch stranách.

22.06.2018 17:00
Ihly s kuracinkou a zeleninou Foto: ,
Ihly s kuracinkou a zeleninou.
debata

Treba sa na ňu stopercentne pripraviť, vymýšľať, ochutnávať, skúšať, zaujímavo aranžovať… Z prázdnych tanierov a pochvál od usmiatych malých hostí sa potom kuchári i rodičia tešia veľmi dlho.

Torta z cestovín a bolonskej plnky

Na 4 porcie potrebujeme:
500 g rigatoni, 150 g strúhaného parmezánu, 2 PL olivového oleja, 2 strúčiky najemno nasekaného cesnaku, 400 g hovädzieho mletého mäsa, 1 kl mletého čierneho korenia, 2 kl soli, 800 g rajčín na pizzu, 300 g strúhanej mozzarelly
Postup:
1. Rigatoni uvaríme v osolenej vode a premiešame so strúhaným parmezánom. Cestoviny poukladáme postojačky do tortovej formy.
2. Do panvice dáme olivový olej a cesnak. Cesnak nesmie zhnednúť. Pridáme mleté hovädzie mäso, soľ, korenie a spolu dobre urestujeme. Pridáme rajčiny na pizzu a všetko povaríme asi 15 minút.
3. Hotovou zmesou pomaly plníme pripravené cestoviny, navrch poukladáme pripravenú mozzarellu a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 30 minút. Po miernom vychladení krájame ako tortu.

Ihly s kuracinkou a so zeleninou

Na 4 porcie potrebujeme:
600 g kuracích pŕs, 3 PL olivového oleja, 1 kl čerstvého tymianu, 2 cukety, 8 cherry paradajok, 2 červené papriky, čerstvá šalvia, 200 g jogurtu, 200 g kyslej smotany, 1 kl horčice, soľ, mleté čierne korenie, 8 špajlí, 2 PL oleja, pažítka, petržlenová vňať
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky.
2. Na špajle striedavo napichujeme mäso, zeleninou a paradajky. Na rozohriatu panvicu pridáme olej a ražne opečieme z každej strany. Nakoniec pridáme šalviu.
3. Na omáčku vymiešame jogurt s kyslou smotanou, pridáme horčicu, soľ, korenie a nasekané bylinky. Všetko premiešame. Podávame k ražňom.

Recepty pripravil Zoltán Bako, šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kuracina #recept #cestoviny #párty #torta #detská oslava #Hostina

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...