Ešte stále môžete využiť sezónu špargle! S limetkou chutí skvele

15.05.2018 09:00
polievka, špargľa, bazalka
Polievka so zelenej špargle, so špenátom, bazalkou a limetkou. Autor:

Zelená špargľa je lahodná a obsahuje málo kalórií. Pripravte si z nej polievku, pridajte špenát aj bazalku.

Lahodná špargľová polievka s limetkovou šťavou – recept

Potrebujeme:

  • 500 g zelenej špargle
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL masla
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • soľ, korenie
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 50 ml limetkovej šťavy
  • 1/2 ČL nastrúhanej limetkovej kôry

Ako na to?

  • Špargľu očistite, z koncov odrežte 1 až 2 centimetre, ak sú drevnaté. Hlavičky odrežte a nechajte ich bokom, zvyšok špargle pokrájajte na rovnaké kúsky.
  • Ošúpte cibuľu aj cesnak, pokrájajte.
  • Kúsky špargle spolu s cibuľou a cesnakom opečte na roztopenom masle na panvici – asi 2–3 minúty.
  • Prilejte vývar a povarte 10 minút.
  • Na druhej panvici na masle rýchlo opečte odrezané hlavičky špargle, ochuťte soľou a korením.
  • Do polievky pridajte pokrájanú bazalku a špenát, varte asi 2 minúty.
  • Odstavte, nechajte chvíľu chladnúť a zmixujte, môžete preliať cez sitko.
  • Ochuťte limetkovou šťavou aj kôrou, nalejte do misiek.
  • Ozdobte hlavičkami na masle opečenej špargle, podávajte, môžete ozdobiť čerstvými lístkami bazalky.

1 porcia obsahuje 153 kcal.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#špargľa #polievka #limetka
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Konzumujte dostatok ovocia a zeleniny, dostatok vitamínov vám len prospeje.
Predveďte to, čo viete, niekto...

+ Proti bolesti chrbta si nedávajte lieky, radšej si zacvičte jednoduché cviky.
Svoju prácu berte...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk