Ešte stále môžete využiť sezónu špargle! S limetkou chutí skvele

Zelená špargľa je lahodná a obsahuje málo kalórií. Pripravte si z nej polievku, pridajte špenát aj bazalku.

15.05.2018 09:00
polievka, špargľa, bazalka Foto:
Polievka so zelenej špargle, so špenátom, bazalkou a limetkou.
debata

Lahodná špargľová polievka s limetkovou šťavou – recept

Potrebujeme:

  • 500 g zelenej špargle
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL masla
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • soľ, korenie
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • 50 ml limetkovej šťavy
  • 1/2 ČL nastrúhanej limetkovej kôry

Ako na to?

  • Špargľu očistite, z koncov odrežte 1 až 2 centimetre, ak sú drevnaté. Hlavičky odrežte a nechajte ich bokom, zvyšok špargle pokrájajte na rovnaké kúsky.
  • Ošúpte cibuľu aj cesnak, pokrájajte.
  • Kúsky špargle spolu s cibuľou a cesnakom opečte na roztopenom masle na panvici – asi 2–3 minúty.
  • Prilejte vývar a povarte 10 minút.
  • Na druhej panvici na masle rýchlo opečte odrezané hlavičky špargle, ochuťte soľou a korením.
  • Do polievky pridajte pokrájanú bazalku a špenát, varte asi 2 minúty.
  • Odstavte, nechajte chvíľu chladnúť a zmixujte, môžete preliať cez sitko.
  • Ochuťte limetkovou šťavou aj kôrou, nalejte do misiek.
  • Ozdobte hlavičkami na masle opečenej špargle, podávajte, môžete ozdobiť čerstvými lístkami bazalky.

1 porcia obsahuje 153 kcal.

© Autorské práva vyhradené

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #polievka #limetka #špargľa

+ Príčinu popraskaných pier nehľadajte len v kozmetika, potrebujete pitný režim.
Udržiavanie rezervy na...

+ Šťastie často prichádza, keď ho nehľadáte, ale ste otvorení možnostiam.
Stretnutie s neznámym nepodceňujte,...