Lahodná špargľová polievka s limetkovou šťavou – recept
Potrebujeme:
- 500 g zelenej špargle
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL masla
- 800 ml zeleninového vývaru
- soľ, korenie
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 50 ml limetkovej šťavy
- 1/2 ČL nastrúhanej limetkovej kôry
Ako na to?
- Špargľu očistite, z koncov odrežte 1 až 2 centimetre, ak sú drevnaté. Hlavičky odrežte a nechajte ich bokom, zvyšok špargle pokrájajte na rovnaké kúsky.
- Ošúpte cibuľu aj cesnak, pokrájajte.
- Kúsky špargle spolu s cibuľou a cesnakom opečte na roztopenom masle na panvici – asi 2–3 minúty.
- Prilejte vývar a povarte 10 minút.
- Na druhej panvici na masle rýchlo opečte odrezané hlavičky špargle, ochuťte soľou a korením.
- Do polievky pridajte pokrájanú bazalku a špenát, varte asi 2 minúty.
- Odstavte, nechajte chvíľu chladnúť a zmixujte, môžete preliať cez sitko.
- Ochuťte limetkovou šťavou aj kôrou, nalejte do misiek.
- Ozdobte hlavičkami na masle opečenej špargle, podávajte, môžete ozdobiť čerstvými lístkami bazalky.
1 porcia obsahuje 153 kcal.