Na zapekanú brokolicu potrebujeme:
Foto: SHUTTERSTOCK
- 1 veľkú brokolicu
- 400 ml smotany
- 4 vajcia
- 4 PL parmezánu
- soľ, čierne korenie
- muškátový oriešok
- 1 PL masla na vymastenie misy
- 100 g strúhaného ementálu
1 porcia obsahuje 413 kal
Ako na to?
- Brokolicu umyte a rozdeľte na ružičky. Varte v slanej vode 5 minút, následne brokolicu vytiahnite a ochlaďte v studenej vode, nechajte odkvapkať. Ak máte parný hrniec, brokolicu uvarte v ňom.
- V miske rozmiešajte smotanu, vajíčka a strúhaný parmezán. Dochuťte soľou a korením, potom nasrúhajte muškátový oriešok.
- Zapekaciu misu vymastite maslom. Poukladajte brokolicu, prelejte pripravenou zmesou, posypte ementálom.
- V rúre pečte pri 200 stupňoch Celzia asi 30 minút. Podávajte.