„Ak sa vyberiem do reštaurácie so 4-ročnou dcérou, tak volím takú, v ktorej mám istotu, že kuchári varia z čerstvých surovín, nie z polotovarov,“ opisuje známa moderátorka. Podľa jej skúseností sa vždy dá na mieste dohodnúť, aby pre dieťa pripravili čosi vhodné. „U nás napríklad funguje chudé mäso na šťave s ryžou. Ale Mia má rada aj cestoviny, čo je bežné jedlo na jedálnom lístku – napríklad špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou a parmezánom. Vhodnou voľbou pre menších je aj losos so zemiakmi. Samozrejme, ak rodič s ratolesťou zamieri do fastfoodu, vybrať niečo vhodné je problém, preto je dôležité zvažovať najmä to, do akej reštaurácie dieťa zoberieme,“ dodáva.
Čo sa jej týka, v reštaurácii si dá to, na čo má chuť. „Niekedy aj čosi vyprážané, ak mám istotu, že olej, na ktorom sa pokrm pripravuje, nie je tisíckrát prepálený. Jem rada a nejaké vážne dilemy, či zjem to alebo ono, neriešim. Pozor na stravu som si dávala predovšetkým v tehotenstve a počas dojčenia,“ opísala Kalisová.