Foto: SHUTTERSTOCK
Na cestoviny so špargľovo-špenátovou omáčkou a údeným lososom potrebujeme:
- 500 g zelenej špargle
- soľ
- 400 g baby špenátu
- 450 g cestovín – motýlikov
- 2 šalotky
- 300 g údeného lososa
- 2 PL olivového oleja
- 50 ml bieleho vína
- 200 ml smotany
- citrónovú šťavu
Ako na to?
- Špargľu umyte, očistite a varte ju v slanej vode asi 6 minút, potom nechajte vychladnúť a pokrájajte na 3–4 centimetre dlhé kúsky.
- Špenát umyte, nechajte odkvapkať.
- Cestoviny uvarte v slanej vode „al dente“.
- Očistite šalotku a pokrájajte na menšie kúsky. Rozpáľte olej na panvici, opečte. Podlejte bielym vínom, chvíľu poduste, pridajte smotanu. Primiešajte kúsky špargle, listy špenátu, poduste. Pridajte podľa chuti soľ, korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy.
- Údeného lososa rozdeľte na menšie kúsky, prípadne pokrájajte.
- Cestoviny rozdeľte do misiek, polejte špargľovo-špenátovou omáčkou, pridajte kúsky lososa, podávajte.
1 porcia obsahuje 730 kcal