Špargľa, špenát a k tomu losos! Lahodné a rýchle

04.04.2018 07:09

Čas mladej špargle sa už začal. Pripravte si z nej skvelú omáčku na cestoviny, kombinujte so špenátom.

Cestoviny so špargľou, spebátom a údeným lososom.
Cestoviny so špargľou, spebátom a údeným lososom. Autor: SHUTTERSTOCK

Na cestoviny so špargľovo-špenátovou omáčkou a údeným lososom potrebujeme:

  • 500 g zelenej špargle
  • soľ
  • 400 g baby špenátu
  • 450 g cestovín – motýlikov
  • 2 šalotky
  • 300 g údeného lososa
  • 2 PL olivového oleja
  • 50 ml bieleho vína
  • 200 ml smotany
  • citrónovú šťavu

Ako na to?

  • Špargľu umyte, očistite a varte ju v slanej vode asi 6 minút, potom nechajte vychladnúť a pokrájajte na 3–4 centimetre dlhé kúsky.
  • Špenát umyte, nechajte odkvapkať.
  • Cestoviny uvarte v slanej vode „al dente“.
  • Očistite šalotku a pokrájajte na menšie kúsky. Rozpáľte olej na panvici, opečte. Podlejte bielym vínom, chvíľu poduste, pridajte smotanu. Primiešajte kúsky špargle, listy špenátu, poduste. Pridajte podľa chuti soľ, korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy.
  • Údeného lososa rozdeľte na menšie kúsky, prípadne pokrájajte.
  • Cestoviny rozdeľte do misiek, polejte špargľovo-špenátovou omáčkou, pridajte kúsky lososa, podávajte.

1 porcia obsahuje 730 kcal

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#špargľa #losos #cestoviny
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Ak sa dnes necítite dobre, predĺžte si víkend a zoberte si ešte deň voľna.
Pracujete rýchlo a robíte veľa...

+ Nie je hanba sa s niekým poradiť o ťažkostiach, nemusíte všetko zvládať.
Nezaháľajte, čaká vás veľa...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk