Špargľa, špenát a k tomu losos! Lahodné a rýchle

Čas mladej špargle sa už začal. Pripravte si z nej skvelú omáčku na cestoviny, kombinujte so špenátom.

04.04.2018 07:09
debata (1)
Cestoviny so špargľou, spebátom a údeným lososom. Foto: SHUTTERSTOCK
cestoviny, špenát, špargľa Cestoviny so špargľou, spebátom a údeným lososom.

Na cestoviny so špargľovo-špenátovou omáčkou a údeným lososom potrebujeme:

  • 500 g zelenej špargle
  • soľ
  • 400 g baby špenátu
  • 450 g cestovín – motýlikov
  • 2 šalotky
  • 300 g údeného lososa
  • 2 PL olivového oleja
  • 50 ml bieleho vína
  • 200 ml smotany
  • citrónovú šťavu

Ako na to?

  • Špargľu umyte, očistite a varte ju v slanej vode asi 6 minút, potom nechajte vychladnúť a pokrájajte na 3–4 centimetre dlhé kúsky.
  • Špenát umyte, nechajte odkvapkať.
  • Cestoviny uvarte v slanej vode „al dente“.
  • Očistite šalotku a pokrájajte na menšie kúsky. Rozpáľte olej na panvici, opečte. Podlejte bielym vínom, chvíľu poduste, pridajte smotanu. Primiešajte kúsky špargle, listy špenátu, poduste. Pridajte podľa chuti soľ, korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy.
  • Údeného lososa rozdeľte na menšie kúsky, prípadne pokrájajte.
  • Cestoviny rozdeľte do misiek, polejte špargľovo-špenátovou omáčkou, pridajte kúsky lososa, podávajte.

1 porcia obsahuje 730 kcal

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cestoviny #losos #špargľa

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...