Vyskúšajte kombináciu mrkvovej omáčky, špenátu a granátového jablka spolu s cestovinami. Prekvapí vás lahodnosťou, tu je recept.
Potrebujeme:
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 200 gramov baby špenátu
- 1/4 granátového jablka
- 400 g cestovín tagliatelle
- soľ
- 2 PL masla
- 500 ml mrkvovej šťavy
- korenie
- muškátový oriešok
- 250 g kyslej smotany
- čili paprička
Ako na to?
- Cibuľu a cesnak pokrájajte, špenát umyte. Z granátového jablka vyberte jadierka.
- Cestoviny uvarte v slanej vode.
- Roztopte 1 PL masla a pridajte polovicu nakrájanej cibule, jemne opečte. Pridajte mrkvovú šťavu a povarte pri nízkej teplote.
- Na panvici zahrejte 1 PL masla a pridajte zvyšnú cibuľu a cesnak. Následne pridajte špenátové listy a nechajte chvíľu podusiť. Ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Do hrnca s chladnúcou mrkvovou šťavou pridajte kyslú smotanu, premiešajte.
- Cestoviny zalejte mrkvovou omáčkou, pridajte špenát a ozdobre jadierkami z granátového jablka, prípadne posekanou čili papričkou.