Wellness recept: Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou

20.03.2018 09:00
šošovicové placky s hubami a zeleninou
Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou. Autor: ,

Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch pre všetky zmysly.

Aj pre oko a nos, aby sa trávenie naštartovalo už pri prvom pohľade na tanier. Nemali by aspoň občas na ňom chýbať ani zdravé strukoviny. Uvarené podľa dobrého receptu nielenže zasýtia, ale aj mimoriadne chutia.

Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou

príprava 65 minút
4 porcie
Potrebujeme:
Placky: 500 g šošovicovej múky, 700 g zemiakov, 3 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, 2 vetvičky čerstvého tymianu, 200 ml kokosového oleja
Plnka: 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 konzerva sterilizovanej fazule, 2 stonky sedano zeleru, 200 g čerstvej hlivy, 200 g ovčieho syra, 100 ml kokosového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 100 ml šťavy z citróna, 150 g čerstvých paradajok
Postup:
1. Očistené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme k nim soľ, korenie, vajcia, múku, tymian, cesnak a vymiešame v miske na polotekutú vláčnu hmotu. Na rozohriatu panvicu dáme rozpustiť kokosový tuk, a keď sa rozpustí, môžeme na panvicu pridávať prichystanú zmes, ktorú postupne roztierame lyžicou rovnomerne po celom obvode panvice až k okrajom, pečieme dozlatista z jednej aj z druhej strany.
2. Očistenú umytú a na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme na kokosovom oleji domäkka spoločne s čerstvými paradajkami nakrájanými na kocky, pridáme nakrájanú čerstvú hlivu, soľ, korenie, lyžičku citrónovej šťavy a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút, až kým sa zmes udusí a paradajky sa rozvaria úplne na kašu a zmes zahustia a zviažu dokopy.
3. Potom k zmesi pridáme premytú fazuľu a nakrájaný stonkový zeler, chvíľu spolu povaríme a môžeme ňou a ovčím syrom plniť placky. Naplnené placky môžeme ešte pred podávaním posypať ovčím syrom a zapiecť v rúre.

Varil Michal Danek, šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#zdravé technológie #šošovica #recept #kvalitné potraviny #huby
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Nezabúdajte na raňajky, sú základom vášho dňa.
Nebolo ľahké sa dostať tam kde ste dnes, tak to nezahoďte...

+ Lepšie by bolo, aby ste dnes večer ostali doma pri knihe či dobrom filme.
Nezanedbávajte svoju prácu, skôr...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk