Ak máte záľubu v mixovaní nových chutí, vyskúšajte chuť cvikly kombinovať s lahodnou čokoládou. Pripravte si koláč podľa blogeriek Stvory z kuchyne.
Foto: Stvory z kuchyne
Na cviklový koláč s čokoládou potrebuejeme:
- 100 g horkej čokolády
- 400 g uvarenej alebo sterilizovanej cvikle
- 1 pohár Relax 100 % Višňa
- 3 vajcia
- 150 ml rastlinného oleja
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladkej múky
- ½ ČL prášku do pečiva
- 50 g kakaa
Na polevu potrebujeme:
- 70 ml smotany na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
Ako na to?
- Cviklu si vymixujeme dohladka v mixéri. Čokoládu rozpustíme a keď je vlažná pridáme k cvikle.
- K zmesi pridáme polovicu pohára Relax 100 % Višňa, vajcia, olej, cukor a premixujeme dohladka.
- Samostatne si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva.
- Tekutú zmes premiestnime do misky a postupne k nej pridávame suchú múčnu zmes. Vymiešame hladké cesto. Na záver pridáme zvyšok džemu a premiešame.
- Cesto vylejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 60 minút. Koláč po dopečení necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.
- Na polevu si smotanu zahrejeme a pridáme čokoládu. Vymiešame hladkú čokoládovú polevu. Koláčik môžeme dozdobiť sekanou čokoládou alebo lyofilizovaným ovocím.