Prekvapte lahodnou mandľovou roládou, pokúkame recept.
Foto: Nutella
Potrebujeme (na 15 porcií):
- 5 celých vajec + 8 bielok
- 200 g mandľovej múky
- 200 g práškového cukru
- 70 g krupicového cukru
- 130 g preosiatej hladkej múky
- 70 g rozpusteného masla
- 225 g nátierky Nutella (do náplne aj na polevu)
Ako na to?
- Vymiešame 5 vajec s krupicovým cukrom do peny, postupne pridávame mandľovú múku.
- Z bielok a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do vajec s mandľovou múkou pridávame preosiatu hladkú múku, sneh z bielok a rozpustené maslo zmiešané s troškou cesta.
- Zmes vylejeme na dva plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme na 340 °C 6 – 8 minút. Aj s papierom necháme vychladnúť v chladničke.
- Vychladnuté pláty cesta preklopíme na jemne pocukrovaný papier na pečenie, nanesieme na ne nátierku Nutella a potom stierkou rozotrieme.
- Roládu zavinieme a Nutellou potrieme aj vonkajšiu stranu. Povrch ozdobíme.