Pripravte si tekvicovú polievku s arašidovým maslom a s čili.
Foto: SHUTTERSTOCK
Potrebujeme:
- 500 g tekvice hokkaido
- 2 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 červená paprika
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g paradajkového pretlaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- štipka čili
- štipka kajenského korenia
- soľ, korenie
- 6 PL arašidového masla
- 2 PL tekvicových semiačkoch
Ako na to?
- Hokkaido tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky.
- Vložte do hrnca, podlejte slanou vodou a nechajte 20 minút dusiť.
- Medzitým zahrejte olej a orestujte cibuľu, pridajte pretlačený cesnak.
- Vytiahnite tekvicu z vody a pridajte k cibuli a cesnaku, podlejte vývarom.
- Medzitým umyte papriku, očistite od semiačok a nakrájajte na pásiky. Vložte ich do hrnca spolu s rajčinovým pretlakom a povarte 10 minút.
- Všetko prelejte do jedného hrnca, pridajte arašidové maslo a zmixujte.
- Dochuťte citrónovou šťavou a koreninami, čili podľa chuti, ozdobte tekvicovými semiačkami.