Vyskúšajte tekvicu hokkaido! Ako skvelú polievku s arašidovým maslom

28.09.2017 07:00

Tekvice hokkaido v obchode neprehliadnete. Lákajú výraznou oranžovou farbou. A nesklame ani ich chuť.

Pripravte si tekvicovú polievku s arašidovým maslom a s čili.

Tekvicová polievka s arašidovým maslom s čili.
Tekvicová polievka s arašidovým maslom s čili. Autor: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

  • 500 g tekvice hokkaido
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • štipka čili
  • štipka kajenského korenia
  • soľ, korenie
  • 6 PL arašidového masla
  • 2 PL tekvicových semiačkoch

Ako na to?

  • Hokkaido tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky.
  • Vložte do hrnca, podlejte slanou vodou a nechajte 20 minút dusiť.
  • Medzitým zahrejte olej a orestujte cibuľu, pridajte pretlačený cesnak.
  • Vytiahnite tekvicu z vody a pridajte k cibuli a cesnaku, podlejte vývarom.
  • Medzitým umyte papriku, očistite od semiačok a nakrájajte na pásiky. Vložte ich do hrnca spolu s rajčinovým pretlakom a povarte 10 minút.
  • Všetko prelejte do jedného hrnca, pridajte arašidové maslo a zmixujte.
  • Dochuťte citrónovou šťavou a koreninami, čili podľa chuti, ozdobte tekvicovými semiačkami.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#tekvica #polievka #hokkaido
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Rozhodnete sa prestať s cvičením, dôvodom bude bolestivé zranenie.
Upratovnie bytu si môžete uľahčiť...

+ Zistíte potrebné informácie ohľadom zdravotného stavu.
Najvyšší čas urobiť poriadok v dome,...

Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk