Vyskúšajte tekvicu hokkaido! Ako skvelú polievku s arašidovým maslom

Tekvice hokkaido v obchode neprehliadnete. Lákajú výraznou oranžovou farbou. A nesklame ani ich chuť.

28.09.2017 07:00
debata

Pripravte si tekvicovú polievku s arašidovým maslom a s čili.

Tekvicová polievka s arašidovým maslom s čili. Foto: SHUTTERSTOCK
Hokkaido, polievka, tekvica Tekvicová polievka s arašidovým maslom s čili.

Potrebujeme:

  • 500 g tekvice hokkaido
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • štipka čili
  • štipka kajenského korenia
  • soľ, korenie
  • 6 PL arašidového masla
  • 2 PL tekvicových semiačkoch

Ako na to?

  • Hokkaido tekvicu dôkladne umyjeme a nakrájame na kocky.
  • Vložte do hrnca, podlejte slanou vodou a nechajte 20 minút dusiť.
  • Medzitým zahrejte olej a orestujte cibuľu, pridajte pretlačený cesnak.
  • Vytiahnite tekvicu z vody a pridajte k cibuli a cesnaku, podlejte vývarom.
  • Medzitým umyte papriku, očistite od semiačok a nakrájajte na pásiky. Vložte ich do hrnca spolu s rajčinovým pretlakom a povarte 10 minút.
  • Všetko prelejte do jedného hrnca, pridajte arašidové maslo a zmixujte.
  • Dochuťte citrónovou šťavou a koreninami, čili podľa chuti, ozdobte tekvicovými semiačkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polievka #tekvica #hokkaido

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...