Tajomstvom papriky je vysoký podiel vitamínu C. Ten nielenže posilňuje obranyschopnosť organizmu, ale stimuluje aj spaľovanie tukov. Vitamín C stimuluje vylučovanie noradrenalínu, ktorý je nápomocný pri rozpúšťaní tukov v tukových bunkách.
Artičoky už nie sú len chutným „doplnkom“ na pizzu, pravidelne patria na tanier. Chutný plod obsahuje látku cynarín, ktorá vďaka unikátnemu zloženiu a horkej chuti stimuluje spaľovanie tukov. Látka takisto pôsobí detoxikačne na žlčník a pečeň.
Rovnako ako paprika, aj brokolica obsahuje vysokú dávku vitamínu C, ktorý, ako už bolo spomenuté, stimuluje spaľovanie tukov v tele. „Céčko“ tiež pomáha telu absorbovať vápnik z potravín. Brokolica sa pýši vysokým podielom vlákniny, vďaka čomu je žalúdok zasýtený na dlhší čas.
Chuť pečených sladkých zemiakov si zamilujete! A to najlepšie? Sladké zemiaky nás robia štíhlejšími. Tento druh zemiakov stimuluje produkciu hormónu adiponektínu, ktorý je spoluzodpovedný za spaľovanie tukov v tele. Podobne ako brokolica, aj sladké zemiaky sú bohaté na vlákninu, takže hladná po nich tak skoro nebudete.