Bojovníci s tukom, ktorí patria na tanier

, 08.09.2017 13:00
sladké zemiaky, batáty
Sladké zemiaky, alias batáty. Zdravé sacharidové jedlo. Autor:

Paprika, artičoky aj sladké zemiaky - prečo by sme ich mali konzumovať, ak túžime po štíhlej línii?

Tajomstvom papriky je vysoký podiel vitamínu C. Ten nielenže posilňuje obranyschopnosť organizmu, ale stimuluje aj spaľovanie tukov. Vitamín C stimuluje vylučovanie noradrenalínu, ktorý je nápomocný pri rozpúšťaní tukov v tukových bunkách.

Artičoky už nie sú len chutným „doplnkom“ na pizzu, pravidelne patria na tanier. Chutný plod obsahuje látku cynarín, ktorá vďaka unikátnemu zloženiu a horkej chuti stimuluje spaľovanie tukov. Látka takisto pôsobí detoxikačne na žlčník a pečeň.

Rovnako ako paprika, aj brokolica obsahuje vysokú dávku vitamínu C, ktorý, ako už bolo spomenuté, stimuluje spaľovanie tukov v tele. „Céčko“ tiež pomáha telu absorbovať vápnik z potravín. Brokolica sa pýši vysokým podielom vlákniny, vďaka čomu je žalúdok zasýtený na dlhší čas.

Chuť pečených sladkých zemiakov si zamilujete! A to najlepšie? Sladké zemiaky nás robia štíhlejšími. Tento druh zemiakov stimuluje produkciu hormónu adiponektínu, ktorý je spoluzodpovedný za spaľovanie tukov v tele. Podobne ako brokolica, aj sladké zemiaky sú bohaté na vlákninu, takže hladná po nich tak skoro nebudete.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

#vitamín C #tuk #paprika #kalórie
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku
Ponuky zo Zľavy.Pravda.sk