Bojovníci s tukom, ktorí patria na tanier

Paprika, artičoky aj sladké zemiaky - prečo by sme ich mali konzumovať, ak túžime po štíhlej línii?

08.09.2017 13:00
sladké zemiaky, batáty Foto:
Sladké zemiaky, alias batáty. Zdravé sacharidové jedlo.
debata

Tajomstvom papriky je vysoký podiel vitamínu C. Ten nielenže posilňuje obranyschopnosť organizmu, ale stimuluje aj spaľovanie tukov. Vitamín C stimuluje vylučovanie noradrenalínu, ktorý je nápomocný pri rozpúšťaní tukov v tukových bunkách.

Artičoky už nie sú len chutným „doplnkom“ na pizzu, pravidelne patria na tanier. Chutný plod obsahuje látku cynarín, ktorá vďaka unikátnemu zloženiu a horkej chuti stimuluje spaľovanie tukov. Látka takisto pôsobí detoxikačne na žlčník a pečeň.

Rovnako ako paprika, aj brokolica obsahuje vysokú dávku vitamínu C, ktorý, ako už bolo spomenuté, stimuluje spaľovanie tukov v tele. „Céčko“ tiež pomáha telu absorbovať vápnik z potravín. Brokolica sa pýši vysokým podielom vlákniny, vďaka čomu je žalúdok zasýtený na dlhší čas.

Chuť pečených sladkých zemiakov si zamilujete! A to najlepšie? Sladké zemiaky nás robia štíhlejšími. Tento druh zemiakov stimuluje produkciu hormónu adiponektínu, ktorý je spoluzodpovedný za spaľovanie tukov v tele. Podobne ako brokolica, aj sladké zemiaky sú bohaté na vlákninu, takže hladná po nich tak skoro nebudete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #tuk #vitamín C #paprika

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...