Okrem sušenia sa ponúka aj zmrazovanie. Chutné bylinky dokážu aj po rozmrazení dodať výnimočnú arómu aj chuť jedlám. Nemožno ich však používať rovnako ako čerstvé bylinky.
Bylinky pred zmrazením dôkladne umyte vlažnou vodou, odstráňte poškodené či hnedé lístky, nechajte voľne vyschnúť. Následne ich nasekajte nadrobno. Rozložte ich do zásobníka na ľad. Zalejte ich vodou, vývarom alebo olejom – v pomere 2/3 byliniek ku 1/3 tekutiny.
Takto zmrazené bylinky vydržia v mrazničke asi pol roka. Rozmrazené bylinky prídu o svoj tvar aj sviežosť, zachovaú si však arómu a chuť. Preto ich pridajte skôr do omáčok či polievok, nehodia sa však do šalátov a už vôbec nie na zdobenie pokrmov.
Vhodné bylinky na zmrazenie: bazalka, koriander, mäta, petržlen, pažítka, medvedí cesnak, ligurček, cesnak pažítkový, štiav
Nevhodné bylinky na zmrazenie: majorán, oregano, tymian