Určite osvieži! Studenú polievku gazpacho zvládnete aj vy

Je spojená s letom, tak prečo ju neochutnať? Polievka gaspacho je svieža a nízkokalorická pochúťka.

14.08.2017 07:00
debata

Vyskúšajte jednoduchý recept studenej polievky od blogerky Veroniky Svobodovej.

Studená polievka  gazpacho. Foto: specialeditionlife.com/veronika svobodová
gazpacho Studená polievka gazpacho.

Potrebujeme:

  • 1 veľkú uhorku, olúpanú a nakrájanú na tenké plátky
  • 1,5 kg olúpaných paradajok, očistených od semiačok
  • 2 nadrobno nakrájané póry
  • 1 polievkovú lyžicu nadrobno nakrájanej zelerovej vňate
  • 6 nadrobno nakrájaných bazalkových lístkov
  • 3 lyžice repkového oleja Flaviol
  • šťavu z jedného citróna
  • soľ a korenie
  • ľad

Ako na to?

  • Olúpanú a na tenké plátky nakrájanú uhorku dáme do cedidla, posolíme a necháme odstáť 20 minút. Medzitým si olúpeme paradajky (Zaparte ich horúcou vodou, pôjde to oveľa jednoduchšie).
  • Následne paradajky prekrojte a očistite od semiačok. Je to trošku prácne, ale výsledok stojí zato.
  • Takto pripravené paradajky dáme do mixéra a mixujeme, až kým z nich nemáme hladké pyré, ktoré vylejeme do hrnca.
  • Vrátime sa k uhorke. Tú scedíme od prebytočnej vody a papierovými obrúskami, ktoré vsiaknu ďalšiu nadbytočnú tekutinu, ju osušíme.
  • Následne uhorku v mixéri rozmixujeme do hladkej zmesi.
  • Uhorkovú zmes pridáme do paradajkového pyré a potom pridáme i nadrobno nakrájaný pór, zelerovú vňať a bazalku. Osolíme a okoreníme.
  • Pridáme k tomu šťavu z citróna, ktorú si predtým rozšľaháme s olejom a všetko spolu zamiešame.
  • Takto pripravenú polievku vložíme do chladničky na niekoľko hodín. Pred podávaním dáme do polievkovej misky pár kociek ľadu a ozdobíme čerstvou bazalkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #zelenina #gaspacho

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...