Hoci hlavnou zložkou klasického talianskeho pesta je bazalka, ak si pôvodný recept o čosi pozmeníte, dočkáte sa takisto lahodnej chuti. V máji je žiaducou zmenou pesto z medvedieho cesnaku, ktoré sa pripraví rovnakým postupom ako pesto z bazalky.
Aktuálne môžete vyskúšať ďalšiu obmenu, bazalku či medvedí cesnak vymeňte za rukolu, píniové oriešky za opečené mandle. Chuť pesta vás prekvapí lahodnosťou. Vašich hostí ponúknite cestovinami s domácim pestom, prípadne im naservírujte opečené bagetky s domácim pestoma oblohou podľa chuti.
Recept na pesto z rukoly a opečených mandlí:
- 50 g mandlí
- 100 g rukoly
- 70 g parmezánu
- 1 strúčik cesnaku
- 15 cl oleja
- soľ, korenie podľa chuti
Ako na to?
- Mandle rozložte na plech, pečte v rúre 10 minút pri 170 stupňoch Celzia.
- Následne všetky ingrediencie vložte do mixéra a zmixujte.
- Pesto použite na cestoviny alebo na opečenú bageru.