Čas špargle je v plnom prúde. Pochutnajte si na nej v kombinácii s cenakom a parmezánom. Jednoduchý recept určite zvládnete.
Pravda.sk
24.05.2017 09:00
Foto: SHUTTERSTOCK
Zapečená špargľa s parmezánom.
Potrebujeme:
- 6 lístkov čerstvej bazalky
- 500 g zelenej špargle
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g parmezánu
- olej
- 50 g strúhanky
Ako na to?
- Zelenú špargľu očistite.
- Vložte do hnca s horúcou vodou, soľou a cukrom. Špargľu varte asi 10 minút, potom vyberte a nechajte usušiť.
- Poukladajte ju na pekáč, posypte soľou a čiernym korením.
- Cesnak pokrájajte na jemno a spolu so strúhankou opečte na oleji.
- Zmes vylejte na špargľu a pokryte vrstvou strúhaného parmezánu.
- Dajte zapiecť asi na 5 minút do rúry.
- Napokon vyberte, preložte na tanier a ozdobte lístkami bazalky.
- Podávajte s čerstvým pečivom
© Autorské práva vyhradené