Špargľa a parmezán! Jednoduchý recept prekvapí lahodnosťou

Čas špargle je v plnom prúde. Pochutnajte si na nej v kombinácii s cenakom a parmezánom. Jednoduchý recept určite zvládnete.

24.05.2017 09:00
špargľa Foto:
Zapečená špargľa s parmezánom.
debata

Potrebujeme:

  • 6 lístkov čerstvej bazalky
  • 500 g zelenej špargle
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 40 g parmezánu
  • olej
  • 50 g strúhanky

Ako na to?

  • Zelenú špargľu očistite.
  • Vložte do hnca s horúcou vodou, soľou a cukrom. Špargľu varte asi 10 minút, potom vyberte a nechajte usušiť.
  • Poukladajte ju na pekáč, posypte soľou a čiernym korením.
  • Cesnak pokrájajte na jemno a spolu so strúhankou opečte na oleji.
  • Zmes vylejte na špargľu a pokryte vrstvou strúhaného parmezánu.
  • Dajte zapiecť asi na 5 minút do rúry.
  • Napokon vyberte, preložte na tanier a ozdobte lístkami bazalky.
  • Podávajte s čerstvým pečivom

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #špargľa #parmezán

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...