Ak milujete krémové polievky, môžete skúsiť príjemnú zmenu. Kalerábovú polievku so žeruchou, muškátových orechom a badiánom.
Pravda.sk
18.11.2016 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK
Kalerábová polievka so žeruchou, muškátových orechom a badiánom.
Potrebujeme:
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 stonky zeleru
- 500 g kalerábu
- 2 PL olivového oleju
- 2 ks badiánu
- 750 ml zeleninového vývaru
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok
- 150 ml smotany
- citrónová šťava
- 2 PL nasekanej žeruchy
Ako na to?
- Cibuľu, cesnak, zeler a kaleráb očistíme a pokrájame.
- Všetko rýchlo restujeme na oleji.
- Krátko podusíme, pridáme badián.
- Podlejeme vývarom, pridáme nastrúhaný muškátový orech, soľ a korenie a varíme 15 minút.
- Badián vyberieme, pridáme smotanu a všetko zmixujeme.
- Následne chvíľu povaríme a podĺa požadovanej konzistencie pridáme vývar.
- Dochutíme citrónovou šťavou.
- V tanieri ešte posypeme nasekanou žeruchou.
© Autorské práva vyhradené