Kaleráb trocha inak! Ako polievka s badiánom

Ak milujete krémové polievky, môžete skúsiť príjemnú zmenu. Kalerábovú polievku so žeruchou, muškátových orechom a badiánom.

18.11.2016 07:00
kaleráb, polievka, Foto:
Kalerábová polievka so žeruchou, muškátových orechom a badiánom.
debata

Potrebujeme:

  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 stonky zeleru
  • 500 g kalerábu
  • 2 PL olivového oleju
  • 2 ks badiánu
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • 150 ml smotany
  • citrónová šťava
  • 2 PL nasekanej žeruchy

Ako na to?

  • Cibuľu, cesnak, zeler a kaleráb očistíme a pokrájame.
  • Všetko rýchlo restujeme na oleji.
  • Krátko podusíme, pridáme badián.
  • Podlejeme vývarom, pridáme nastrúhaný muškátový orech, soľ a korenie a varíme 15 minút.
  • Badián vyberieme, pridáme smotanu a všetko zmixujeme.
  • Následne chvíľu povaríme a podĺa požadovanej konzistencie pridáme vývar.
  • Dochutíme citrónovou šťavou.
  • V tanieri ešte posypeme nasekanou žeruchou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kaleráb #polievka #badián