Avšak studená kuchyňa nepozostáva len z obložených chlebíkov a zeleného šalátu. Existuje veľa variácií a možností, už len ich objaviť.
Studené polievky
Uhorková alebo avokádová polievka či gazpacho – osviežia a sľubujú nečakanú rozmanitosť. Ich veľkou výhodou je, že pri jemnej príprave sa vitamíny z veľkej časti zachovajú.
Studené ovocné misky
Jednou z alternatív k studeným polievkam sú studené misy z čerstvého ovocia. Ak si ich chcete pripraviť doma, použite varené alebo studené ovocie a zrieďte ho s minerálnou vodou, jogurtom alebo cmarom. Prípadne možno ľahké polievky spojiť so želatínou alebo kukuričným škrobom a podľa chuti ozdobiť kúskami ovocia. Osviežujúci dezert je na svete.
Studený olovrant
Olovrant nechutí len keď je teplý! Ak vám z predchádzajúceho dňa ostane rezeň, urobte si z neho na druhý deň burger s rezňom. Studené chutia aj karbonátky, nakrájajte ich na pásiky a zjedzte s chlebom a horčicovou omáčkou.
Šalát s ovocím
Vravíte, že zelený šalát s paradajkami a uhorkou sa vám zdá nudný? Ozdobte ho teda krutónmi, orechami alebo semenami. Čerstvé ovocie ako ananás, jahody alebo broskyne dodajú šalátu exotický nádych.