Studená kuchyňa - chutná a pestrá. V lete ideálna!

Rúra v lete ostáva väčšinou studená a nedotknutá, pretože v tomto ročnom období vyhráva skôr chuť na čerstvý šalát ako na teplé jedlo.

31.08.2016 09:30
Tekvicové gazpacho Foto:
Gazpacho nemusí byť len paradajkové, dá sa pripraviť aj z tekvice.
debata

Avšak studená kuchyňa nepozostáva len z obložených chlebíkov a zeleného šalátu. Existuje veľa variácií a možností, už len ich objaviť.

Studené polievky

Uhorková alebo avokádová polievka či gazpacho – osviežia a sľubujú nečakanú rozmanitosť. Ich veľkou výhodou je, že pri jemnej príprave sa vitamíny z veľkej časti zachovajú.

Studené ovocné misky

Jednou z alternatív k studeným polievkam sú studené misy z čerstvého ovocia. Ak si ich chcete pripraviť doma, použite varené alebo studené ovocie a zrieďte ho s minerálnou vodou, jogurtom alebo cmarom. Prípadne možno ľahké polievky spojiť so želatínou alebo kukuričným škrobom a podľa chuti ozdobiť kúskami ovocia. Osviežujúci dezert je na svete.

Studený olovrant

Olovrant nechutí len keď je teplý! Ak vám z predchádzajúceho dňa ostane rezeň, urobte si z neho na druhý deň burger s rezňom. Studené chutia aj karbonátky, nakrájajte ich na pásiky a zjedzte s chlebom a horčicovou omáčkou.

Šalát s ovocím

Vravíte, že zelený šalát s paradajkami a uhorkou sa vám zdá nudný? Ozdobte ho teda krutónmi, orechami alebo semenami. Čerstvé ovocie ako ananás, jahody alebo broskyne dodajú šalátu exotický nádych.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #polievka #ananás #šalát #gazpacho #burger #studená kuchyňa

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...