Aj jahodové lístky sú zdravé! Prečo ich jesť?

Spravidla ich čaká krátky proces. Podobný, ako s banánovou šupkou alebo kalerábovými listami. Do koša!

06.07.2016 12:00
jahody Foto:
Nielen jahody sú zdravé...
debata (2)

Sú možno pekné na fotografii, ale určite nepatria do úst! Aj vy zdieľate tento názor? Potom spozornite. Podľa najnovších informácií totiž vôbec nie sú škodlivé, ale práve naopak. Zdravé ako repa! A okrem toho sú aj chutné. Podľa istej lekárskej štúdie zmierňujú gastrointestinálne problémy a bolesti kĺbov. Obsahujú triesloviny a vitamín C, a sú známe svojim adstringentným účinkom. Čaj z týchto lístkov zas dokáže zrýchliť metabolizmus.

Ako ich použiť?

Šťava z jahodových lístkov
Špičky jahôd, ktoré ste nepoužili do dezertu, vložte do džbánu s vodou a nechajte 30 minú „lúhovať“. Potom stačí pridať pár plátkov čerstvej uhorky alebo pár kvapiek citrónovej šťavy a letný osviežujúci drink je na svete.

Jahodová zálievka do šalátu
Rozgniavte jahodové špičky a spolu s trochou vínneho octu ich priveďte na panvici k varu. Približne po minúte nechajte vychladnúť – získate dobrú jahodovú zálievku.

Čaj z jahodových lístkov
Vhoďte čerstvé jahodové lístky do vriacej vody a nechajte desať minút lúhovať. Pred pitím čaj preceďte.

Smoothie
Zeler, špenát, jablko – prečo do tohto smoothie neprihodiť aj jahodové lístky?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #vitamín C #jahody #metabolizmus #triesloviny #bolesti kĺbov #zálievka

+ Oddýchnite si, to vám momentálne prospeje zo všetkého najviac.
Ak sa vám dnes v niečom nedarí nevadí, skúste to...

+ Raňajky sú základné jedlo dňa, preto naňho nezabúdajte.
Čas je správny na prehodnotenie vašich finančných cieľov...