Foto: Penam
Suroviny na burger:
- 1 malá červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 1 lyžička kari korenia
- 1 PL čerstvého koriandra
- jalapeno papričky
- 1 vajce
- 100 g nastrúhaného čedaru
Suroviny na avokádový dip:
- 4 zrelé avokáda
- 2 paradajky
- 2 PL nakrájanej šalotky
- nakrájaný koriander
- chilli paprička
- 2 PL bieleho jogurtu
- šťava z limetky
- Penam Hamburger žemle so sezamom
- 1 PL olivového oleja
Postup – burger:
- Na rozpálenom oleji mierne opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a nastrúhaný cesnak. V miske zmiešame mleté morčacie mäso, kari, koriander, vajce a polovicu syra, pridáme opraženú cibuľu a cesnak, soľ, korenie.
- Vytvarujeme 4 burgre, ktoré pomaly grilujeme, až kým je mäso prepečené. Potom ich posypeme druhou polovicou syra, nakrájanými jalapeno papričkami a ešte dáme na chvíľu na gril dopiecť.
- Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel natrieme vyššiu vrstvu dipu, dáme hamburger, obložíme zeleninou podľa chuti, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a podávame.
Postup – avokádový dip:
- Avokádo olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstku.
- Dužinu roztlačíme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semienok a spolu s paradajkami a šalotkou nakrájame nadrobno.
- Pridáme nakrájaný koriander, biely jogurt a všetky pripravené suroviny premiešame.
- Na záver dochutíme šťavou z limetky.