Med
V chladničke môže kryštalizovať čím stratí svoju tekutosť. Aby si zachoval svoju konzistenciu, je lepšie ho skladovať pri izbovej teplote.
Cibuľa
Skôr jej vyhovuje uskladnenie v komore, v chladničke môže plesnivieť a zmäknúť. Ak ju už rozrežete, mala by putovať do chladničky.
Banány
Chlad naruší ich šupku a z chladničky ich vytiahnete s nepeknými hnedými škvrnami. Ak sú zrelé, skladujte ich v miestnosti, najlepšie v tieni, nevystavujte ich priamemu slnku.
Zemiaky
Uskladnením v chladničke sa zmení ich chuť, zosladnú, pretože škrob sa vplyvom chladu rozkladá.
Rajčiny
Majú radi skôr izbovú teplotu, mimo priameho slnečného žiarenia. V chladničke môžu zrelé rajčiny stratiť chuť a ich dužina sa stane kašovitou.
Orechy
Pri izbovej teplote si dokážu zachovať plnú chuť. Niektoré odrody orechov môžu v chladničke „nasať" nepríjemné pachy.
Cesnak
Podobne ako cibuľa aj cesnak patrí skôr do komory ako do chladničky. Ak už hlavičku cesnaku „rozoberiete“, zvyšok by ste mali spotrebovať do desiatich dní.
Citrusové plody
V chladničke strácajú vôňu a vysychajú. Skladujte ich v dobre vetranej kuchyni či komore, v miskách alebo v košíkoch.
Článok vyšiel v novej ženskej prílohe Pravdy – v magazíne MiA.