Ešte vás smoothie nezlákalo? Je čas!

Čo všetko môžete do smoothie pridať? Kombináciám sa medze nekladú.

03.04.2016 08:00
smoothie Foto:
Dáte si smoothie?
debata

„Prečo nezješ jednoducho jablko?“, znel argument staršej generácie, keď ste opäť pripravovovali ovocie a zeleninu na to, aby ste si zmixovali smoothie. Iste, ide to aj tak. Ale pri smoothie zaváži fakt, že môžete skúšať rôzne kombinácie, ktoré k seba naozaj „idú“, čím vytvoríte skvelé a pozoruhodné chute. Úprimne, pochutnali by ste si na špenátových listoch, ktoré by ste zajedali kúskami banánu? Zrejme nie. Keď si však v tejto kombiácii pripravíte smoothie a pohár navyše pekne naaranžujete, chutí skvele. A tie vitamíny!

Oproti odšťavovaniu majú smoothies výhodu. Dokážu aj zasýtiť. Ak navyše zmiešate ovocie zo zeleninou, čo pri odšťavovaní ide len v niektorých prípadoch, do tela sa vám dostane aj množstvo minerálov a stopových látok, ktoré sa nachádzajú práve v zelenine.

Aké prísady okrem ovocia a zeleniny môžete do smoothie pridať? Do smoothie nepridávajte jogurt, namiesto neho skúste mandľové mlieko, primiešať môžete aj ovsené vločky. Ak máte dobrý mixér, kľudne do smoothie pridajte aj oriešky, vďaka nim budete po smoothie sýtejšia dlhšiu dobu. Ak do smoothie pridáte aj pár kvapiek oleja, nakríklad kokosvého, je to pre vaše telo ďalšie plus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ovocie #zelenina #orechy #smoothie

+ Nemeňte svoju rutinu, nie je pre vás vhodný čas na zmenu.
Rozvoj osobných zručností otvorí dvere k prosperite....

+ Nezabúdajte na vitamíny, vaše telo ich momentálne potrebuje najviac.
Máte pred sebou ťažký pracovný deň, všetko...