Kurmuma a zázvor dodá vášmu jedlu nielen farbu, ale aj exotickú chuť.
Pravda.sk
04.03.2016 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK
Hliva ustricová s omáčkou z kurkumy a zázvoru.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 80 g červenej šošovice
- 800 g hlivy ustricovej
- 2 zväzky jarnej cibuľky
- kus čerstvého zázvoru
- 2 PL oleja
- soľ
- korenie
- 2 ČL kurkumy
- 400 ml zeleninového vývaru
- 100 ml smotany na varenie
- 4 PL kukuričnej múky
- šťavu z citróna
Ako na to?
- Červenú šošovicu uvarte vo vode, stačí 4 až 5 minút. Hlivu očistite a narežte na menšie kúsky. Aj jarnú cibuľku pokrájajte na dlhšie kúsky. Čerstvý zázvor nasekajte na hrubšie kúsky.
- Zohrejte olej vo veľkej panvici, opečte cibuľku, potom ju odložte nabok. Na inej panvici, najlepšie na bravčovej masti, opečte hlivu s kúskami zázvoru – stačí 3 až 5 minút. Dochuťte soľou a korením, pridajte lyžicu kurkumy v prášku. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte smotanu na varenie, povarte.
- Vmiešajte kukuričnú múku, pridajte uvarenú šošovicu, cibuľku, chvíľu povarte, odstavte. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.
Vyskúšajte aj tento recept s kurkumou
© Autorské práva vyhradené