Vyskúšajte omáčku z kurkumy s hlivou ustricovou

Kurmuma a zázvor dodá vášmu jedlu nielen farbu, ale aj exotickú chuť.

04.03.2016 07:00
hliva, kurkuma Foto:
Hliva ustricová s omáčkou z kurkumy a zázvoru.
debata (2)

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 80 g červenej šošovice
  • 800 g hlivy ustricovej
  • 2 zväzky jarnej cibuľky
  • kus čerstvého zázvoru
  • 2 PL oleja
  • soľ
  • korenie
  • 2 ČL kurkumy
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • 4 PL kukuričnej múky
  • šťavu z citróna

Ako na to?

  • Červenú šošovicu uvarte vo vode, stačí 4 až 5 minút. Hlivu očistite a narežte na menšie kúsky. Aj jarnú cibuľku pokrájajte na dlhšie kúsky. Čerstvý zázvor nasekajte na hrubšie kúsky.
  • Zohrejte olej vo veľkej panvici, opečte cibuľku, potom ju odložte nabok. Na inej panvici, najlepšie na bravčovej masti, opečte hlivu s kúskami zázvoru – stačí 3 až 5 minút. Dochuťte soľou a korením, pridajte lyžicu kurkumy v prášku. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte smotanu na varenie, povarte.
  • Vmiešajte kukuričnú múku, pridajte uvarenú šošovicu, cibuľku, chvíľu povarte, odstavte. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

Vyskúšajte aj tento recept s kurkumou

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hliva ustricová #kurkuma
Čítajte Pravdu bez reklamy

Svižnejší web a články bez rušenia. Žiadne reklamy iba za 1,50 € mesačne.

Pravda bez reklamy