Med
V chladničke môže kryštalizovať a stratí svoju tekutosť. Aby si med zachoval svoju konzistenciu, je lepšie ho skladovať pri izbovej teplote.
Zemiaky
Chlad v chladničke rozkladá škrob v zemiakoch, vďaka čomu dostanú sladkastú príchuť a sčasti zmenia svoju konzistenciu. Treba ich uskladňovať len v miernom chlade, v suchu a v tme.
Cibuľa
Skôr jej vyhovuje uskladnenie pri izbovej teplote. V chladničke môže plesnivieť a zmäknúť. Celé cibule majte uložené na kuchynskej linke. Ak ich už rozrežete, mali by putovať do chladničky.
Rajčiny
Majú radi izbovú teplotu, v chladničke môžu zrelé rajčiny stratiť chuť a ich dužina sa stane kašovitou.
Orechy
Pri izbovej teplote si dokážu zachovať plnú chuť. Niektoré odrody orechov môžu v chladničke „nasať“ nepríjemné pachy.
Cesnak
Podobne ako cibuľa, aj cesnak patrí skôr na kuchynskú linku ako do chladničky. Ak už hlavičku cesnaku „rozoberiete“, zvyšok by ste mali spotrebovať do desiatich dní.