Stále máte na niečo chuť? Tu je dôvod, prečo!

Snažíte sa, ako viete. Ale hlad je silnejší!

03.02.2016 09:00
jedlo, prejedanie sa, žena, obezita Foto:
Opäť vás premáha chuť na jedlo?
debata

Poznáte to aj vy? Okolo štvrtej poobede – na raňajky ste si dala biely jogurt s ovocím, na obed lososa so zemiakmi a zeleninou a o dve hodiny neskôr jablko. Napriek tomu vás okolo švrtej trápi hlad. Ako je to možné?

1. Potraviny bez tukov

Stále dookola počúvate, že počas diéty sa máte vyhnúť tukom. Ale moment! Najmä zdravé tuky sa starajú o pocit nasýtenia vo vašom žalúdku. Takže – hlad zaženiete napríklad hrsťou orieškov či avokádom. Práve v nich sa zdravé tuky nachádzajú v značných množstvách.

2. Stres

Hoci sa snažíte o zdravé a diétne stravovanie, okolo vás zúri neuveriteľný stres. Hormóny ako adrenalín či kortizol sa vyplavujú do krvi a pre organizmus je to znamenie, že potrebuje energiu. Čiže niečo pod zub! Čím viac stresu, tým viac chuti na jedlo.

3. Alkohol

Alkohol odvodňuje telo. Ale to nie je všetko. Niekoľko výskumov potvrdilo, že namiesto pohára čistej vody pod vplyvom alkoholu siahneme radšej po niečom „nezdravom“ a mastnom. Čiže veľmi kalorickom. Ak si počas dňa doprajete pohárik vína či niečoho iného – neskôr sa to vypomstí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #jedlo #stres #tuky

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...