Milujete polievky? Ochutnajte krémovú z muškátovej tekvice

Počas sychravej jesene je tekvicová polievka hotovým zázrakom.

24.10.2015 08:00
debata (1)

Krémová polievka z muškátovej tekvice

  • Recept podľa Michala Hečka, šéfkuchára hotela Mercure
Krémová polievka z muškátovej tekvice. Foto: hotel Mercure
polievka Krémová polievka z muškátovej tekvice.

Čo potrebujeme (4 porcie)

  • 300 g tekvice muškátovej
  • 30 g mrkvy
  • 30 g petržlenu
  • 20 g zeleru
  • 30 g cibule žltej
  • ¼ chilli papričky
  • 50 g zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku
  • bobkový list
  • zeleninový vývar na zaliatie
  • 1 dcl smotany 30%
  • 20 g masla na zjemnenie
  • 20 g cukru hnedého
  • 1 dcl bieleho vína

Ako na to?

  • Na cibuľke orestujeme koreňovú zeleninu, pridáme chilli a tekvicu.
  • Posypeme hnedým cukrom, ktorý necháme skaramelizovať. Následne zmes podlejeme vínom, pridáme bobkový list a necháme odpariť alkohol.
  • Potom pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme celé vývarom a varíme, až kým zelenina nezmäkne. Vyberieme bobkový list a všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Aby bola polievka ešte hladšia, prepasírujeme cez jemné sitko. Potom vmiešame smotanu a nakoniec maslo. Dochutíme soľou, korenín a cesnakom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba

+ Nepite, v ničom vám to neprospeje, pozor aby nebolo príliš neskoro.
Vaše finančné ciele sú na dosah, pokračujte...

+ Nezabúdajte aká je vaša pokožka citlivá, podľa toho sa správajte.
Čím neskôr sa do svojej práce pustíte tým...