Krémová polievka z muškátovej tekvice
- Recept podľa Michala Hečka, šéfkuchára hotela Mercure
Foto: hotel Mercure
Čo potrebujeme (4 porcie)
- 300 g tekvice muškátovej
- 30 g mrkvy
- 30 g petržlenu
- 20 g zeleru
- 30 g cibule žltej
- ¼ chilli papričky
- 50 g zemiakov
- 1 strúčik cesnaku
- bobkový list
- zeleninový vývar na zaliatie
- 1 dcl smotany 30%
- 20 g masla na zjemnenie
- 20 g cukru hnedého
- 1 dcl bieleho vína
Ako na to?
- Na cibuľke orestujeme koreňovú zeleninu, pridáme chilli a tekvicu.
- Posypeme hnedým cukrom, ktorý necháme skaramelizovať. Následne zmes podlejeme vínom, pridáme bobkový list a necháme odpariť alkohol.
- Potom pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme celé vývarom a varíme, až kým zelenina nezmäkne. Vyberieme bobkový list a všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Aby bola polievka ešte hladšia, prepasírujeme cez jemné sitko. Potom vmiešame smotanu a nakoniec maslo. Dochutíme soľou, korenín a cesnakom.