Milujete polievky? Ochutnajte krémovú z muškátovej tekvice

24.10.2015 08:00

Počas sychravej jesene je tekvicová polievka hotovým zázrakom.

Krémová polievka z muškátovej tekvice

  • Recept podľa Michala Hečka, šéfkuchára hotela Mercure
Krémová polievka z muškátovej tekvice.
Krémová polievka z muškátovej tekvice. Autor: hotel Mercure

Čo potrebujeme (4 porcie)

  • 300 g tekvice muškátovej
  • 30 g mrkvy
  • 30 g petržlenu
  • 20 g zeleru
  • 30 g cibule žltej
  • ¼ chilli papričky
  • 50 g zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku
  • bobkový list
  • zeleninový vývar na zaliatie
  • 1 dcl smotany 30%
  • 20 g masla na zjemnenie
  • 20 g cukru hnedého
  • 1 dcl bieleho vína

Ako na to?

  • Na cibuľke orestujeme koreňovú zeleninu, pridáme chilli a tekvicu.
  • Posypeme hnedým cukrom, ktorý necháme skaramelizovať. Následne zmes podlejeme vínom, pridáme bobkový list a necháme odpariť alkohol.
  • Potom pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme celé vývarom a varíme, až kým zelenina nezmäkne. Vyberieme bobkový list a všetko rozmixujeme ponorným mixérom. Aby bola polievka ešte hladšia, prepasírujeme cez jemné sitko. Potom vmiešame smotanu a nakoniec maslo. Dochutíme soľou, korenín a cesnakom.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ

Páči sa Vám tento článok? Prosíme, podporte kvalitnú žurnalistiku.

Cieľom denníka Pravda a jeho internetovej verzie je prinášať Vám každý deň aktuálne spravodajstvo. Na to, aby sme pre Vás mohli stále a ešte lepšie pracovať, potrebujeme i Vašu podporu. Ďakujeme Vám za akýkoľvek finančný príspevok.

Podporiť Poslať SMS Predplatiť denník
Sleduj najnovšie články na našom Facebooku

+ Zavoláte známemu, aj keď viete, že je chorý a odmieta komunikovať.
Nesnívajte, začnite svoje sny...

+ Potrebujete oddychovať, ale nezabúdajte na aktívny spôsob relaxácie.
Poobzerajte sa v...