Nápoj - súčasť desiatej

Okrem správnej stravy je dôležité dodržiavať aj pravidelný pitný režim.

15.10.2015 13:00
shutterstock 101129824 Foto:
K správnej desiatej patrí vhodný nápoj.
debata

Pre deti sú najvhodnejšie nesladené ovocné čaje alebo pramenitá voda s trochou citrónovej šťavy. Veľkou motiváciou k pravidelnému dopĺňaniu tekutín bude pekná farebná fľaša, ktorú budú deti všade nosiť so sebou.

Zabudnutá melta

Biela káva z melty je nápoj našich babičiek, na ktorý sa už hádam aj zabudlo. Pritom je táto kávovinová zmes veľmi hodnotná, obsahuje raž, jačmeň, koreň cukrovej repy aj blahodarný koreň čakanky, môžu ju piť deti, tehotné ženy aj diabetici, a to teplú aj studenú, s mliekom, so smotanou alebo čistú.

Vzhľad zaberie

Deti dávajú pri výbere desiatej a olovrantu prednosť nielen chuti, ale najmä vzhľadu. Každé jedlo by teda malo lahodiť oku a byť čo najviac farebné. Netreba sa báť deti zapojiť do prípravy desiatej. Dieťa bude mať o desiatu oveľa väčší záujem, pretože sa podieľalo na jej príprave a samo si určilo, ako by mohla vyzerať.

Výdatná desiata: Frittata s tirolskou slaninou a parmezánom

Potrebujeme:
20 g masla, 1 PL olivového oleja, 100 g cibule, 50 g tirolskej slaniny, 100 g parmezánu, 6 vajec, tymian, čerstvá bazalka, soľ, čierne korenie
Postup:
1. Nahrubo nakrájanú strednú cibuľu najskôr osolíme, orestujeme na oleji, posypeme tymianom a pridáme na kocky pokrájanú tirolskú slaninu.
2. Cibuľu so slaninou potom osmažíme a zalejeme vajíčkami rozmiešanými s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.
3. Všetko premiešame a osmažíme na miernom plameni do polotuha a dáme do okrúhlej misy z varného skla s priemerom 20 centimetrov, do ktorej sme naliali olivový olej a pridali maslo, a na 3 až 5 minút dáme všetko zapiecť pod gril.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #zdravá výživa #recept #desiata #frittata

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...