Slivky
Sú vynikajúcim zdrojom energie medzi jedlami. Poskytujú mnoho vitamínov a minerálov – provitamín A, vitamíny skupiny B, vápnik, železo, horčík, draslík. Obsahujú aj veľa fruktózy, čo spôsobuje, že oproti iným druhom ovocia majú veľa kalórií.
Jablká
Sú ideálnou zdravou desiatou, ale pomáhajú aj pri chudnutí. Môže za to vláknina pektín, ktorá vyvoláva dlhší pocit nasýtenia v žalúdku, následne prijímame menej kalórií. Vďaka tomu sa hladina cukru drží na konštantných hodnotách a neprichádza pocit vlčieho hladu.
Broskyne
Oranžové a červené sfarbenie naznačuje, že broskyne majú v šupke a v dužine vysoký obsah karoténov, ktoré patria medzi výrazné antioxidanty. Vysoký obsah niacínu v kombinácii s horčíkom, selénom a zinkom zlepšuje náladu a odstraňuje nervozitu. Broskyňám neprospieva dlhé skladovanie a mali by byť skonzumované krátko po zbere.
Hrušky
Sú síce viac sladké ako jablká, napriek tomu nie sú menej zdravé. Obsahujú menej tuku aj ovocných kyselín než jablká. Vzhľadom k menšej kyslosti sú žalúdkom viac tolerované ako jablká, dokonca aj u detí. Pre vysoký obsah vlákniny majú pozitívny vplyv najmä na trávenie.
Hrozno
Obsahuje vitamíny C a A, ktoré sú mimoriadne prospešné pre pokožku. Hrozno pôsobí močopudne a pomáha tak z tela vyplavovať škodliviny, zlepšuje funkciu obličiek a pečene. A tým pádom sa zlepšuje aj celkový vzhľad pokožky.