Základom sladkého koláčika s názvom Knäckerbrot Kuchen, ako už z názvu vyplýva, je chlebík Knäckebrot.
„Potreboval som urobiť mega rýchlo koláč a tento určite taký je. Susedia u nás zabudli knäckerbrot, v chladničke som našiel tvaroh, šľahačku a mascarpone, v špajze konzervu sterilizovaných broskýň, ktorá mi už vyše pol roka zaberala miesto,“ vymenoval Pepe.
„A ešte bolo treba minúť aj zopár sterilizovaných višní,“ prezradil o zrode nepečeného koláča muž, ktorý nedávno svoje cukrárske umenie predviedol aj na Eco Village, ekologickom trhovisku v Bratislave.
A ako teda pripraviť sladkú zdravú dobrotu?
Potrebujete:
- 1 balenie Knäckerbrot
- 400g tvaroh mäkký
- 250g mascarpone
- 100g šľahačka
- 150g med
- šťava z jedného citróna
- vanilkový extrakt
- ovocie
- agar
Postup:
Knäckerbrot naukladáte na dno obdĺžnikovej formy tak, aby vám vyšlo na 3 vrstvy. Ja som použil nastaviteľnú formu. Rozložený knäckerbrot pokvapkáte trochou ovocnej šťavy a natriete na to tvarohovú časť. Tú pripravíte zmiešaním tvarohu, mascarpone, šľahačky, medu, vanilky a citrónovej šťavy. Toto zopakujete dvakrát. Na poslednú vrstvu naukladáte ovocie a zalejete agarom (želatína) pripraveným podľa návodu. Následne necháte zachladiť. Ideálne je nechať koláč v chladničke 3 hodiny a viac, aby knäckerbrot zmäkol.
„Odporúčam tento koláč urobiť z čerstvého ovocia, teraz je sezóna jahôd, o chvíľu budú maliny. Môžete dávať vrstvy plnky aj s ovocím. Určite bude ešte lepší a aj krajší. Ja som iba potreboval využiť nepotrebné suroviny, veď aj to treba niekedy,“ doplnil ešte kuchár Pepe.